logoJazz


Garana Jazz Festival înseamnă patru zile de călătorii muzicale și tot atâtea zile de vacanță într-una dintre cele mai speciale regiuni montane din România.

În ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.

Serile de jazz vin în completarea zilelor însorite ce oferă iubitorilor de natură ocazia să descopere trasee și locuri deosebite din Munții Semenic. Gărâna este leagănul artiștilor, muzicieni, pictori, scriitori gasesc în această salbăticie inspirația pentru creație. Pe dealul Gărânei în fiecare vară au loc tabere de sculptură și a fost amenajată și o expoziție permanentă.

Printre cele mai frumoase locuri din regiune este Lacul Trei Ape – cel mai înalt lac de acumulare din masivul Semenic, cu o suprafață de 45 de hectare, un loc perfect pentru amatorii de activități nautice (cu barca, caiacul și hidrobicicleta).

Cei care caută aventura o pot găsi pe luciul lacului într-o plimbare cu barca sau practicând sporturi nautice.

De altfel, cicliștii pasionați pot face un traseu prin pădurile bogate din jurul lacului, sigur nu vor uita această experiență.

Cei care nu se mai încumetă să plece, pot sta câteva zile aici, la Pensiunea Unicat, pentru a respira aerul curat.